John Scalzi - Old Man's War

Jatkoin scifin lukemista aiemmin ja vuorossa oli John Scalzin Old Man's War. Ihan viihdyttävä, mutta vähän pöljä esitys.
Old Man's Warissa Maapallolla elävä perusporukka voi värväytyä eläkepäivillään siirtokuntien sotajoukkoihin. Siirtokunnat lupaavat tehdä geriatrikoista jälleen nuoria ja vetreitä. Värväytyminen on myös ainut tapa, jolla Maapallolta pääsee reissaamaan avaruuteen.

Päähenkilö on yksi värväytynyt, joka sitten saa nuoren ja salskean (ja vihreän) uuden kehon ja sotii tämän jälkeen ympäriinsä. Loppu on actionia.

Old Man's War on sinällään todella viihdyttävää ja vauhdikasta luettavaa. Avaruudessa seikkaillaan ja ammuskellaan muukalaisia ja teknologia on taianomaista ja jännää. Popcornin yhteydessä nautittavaksi juuri sopivaa. Päällimmäisenä jää kuitenkin mieleen kiusalliseen asti nolostuttava toiveiden toteuttaminen. Listasta löytyy mm. ikuinen nuoruus, supervoimat, paljon seksiä, tehokkaita aseita joilla ammuskella rumia muukalaisia ja sotasankaruus. Scalzi ei ole turhaan pidätellyt, vaan lastannut kaikki haaveet samaan kirjaan ja toivottavasti kuitannut homman kerralla ulos systeemistään.

Päähenkilö saa kaiken mahdollisen mitä nuori mies vain voi toivoa, eikä tarvitse kuin vähän haavoittua matkalla. Sekin on siistiä, koska niin suuriin vammoihin olisi pitänyt kuolla, mutta sankari olikin sankarillinen. Tuttavia sodassa toki kaatuu, mutta korvaukseksi päähenkilö saa vähän kuin takaisin kuolleen vaimonsa. Huhhuh.

Viihdyttävää, mutta nolostuttavan pöljää avaruusoopperaa. Vahva 8+, kunhan mielentila vain on oikea.

Kommentit

Lähetä kommentti

Arvostele arvostelua tai suosittele tämän perusteella jotain uutta luettavaa!