Ylioppilaskunnan Laulajat - 125 vuotta

Tällainen satunnaisempi kortti tähän väliin. Ylioppilaskunnan Laulajien 125-vuotis juhlakirja tms. Tekijöinä sekalainen kasa ylioppilaskunnan laulajia.

Tällainenkin on hyllyyn päätynyt jossain vaiheessa ja nyt lopulta sai aloitettua sen lukemisen. Yleensä tällaiset historiikit tai "kansa taisteli, miehet muisteli" -tyyppiset kokoelmat ovat ihan saakelin tylsää luettavaa. Minusta ei ehkä löydä sellaista historiankirjojen ymmärtäjää, että näistä keskimäärin saisin mitään irti.

Tämä yksilö tosin oli ihan todella hauskaa luettavaa. Hallitun kokoinen, mukana on vain n. 15 vuoden tarinat ja ne tarinat oikeasti ovat mielenkiintoisia. Ei mitään "Eduskuntatalon kolmannen vahtimestarin, ylioppilas Antero Suopään ansiosta YL sai tilaisuuden laulaa säätytalolla 6.12.1649 ja esitti kaksi Herbet Sorbetin kansallismielistä teosta, joiden sanat olivat ylevät ja heijastelivat 1300-luvun kansallismielisiä virtauksia, säilyttäen silti 1100-luvulta kumpuavan uudehkon jurttahenkisen poljennon." -tyyppistä historiallista kuvailua.

Sen sijaan kirja koostuu laulajien ja tekijöiden itse kirjoittamista vuosien ja ulkomaanmatkojen parhaista paloista ja kujeista. Kaikkea sitä YL onkin ilmeisesti kerinnyt puuhata. Mukana seikkailee tuttuja kasvoja nyky-YL:änkin riveistä, joita oli hauska spottailla kirjasta.

Hyvää vessalukemista oli. Kunhan kuriositeettina ajattelin mainita täällä muiden kirjojen seassa, kun kerran kaikki luettu tänne oli tarkoitus tuupata. Ei välttämättä mikään suurelle yleisölle aukeava tai mielenkiintoinen opus kieltämättä.

Kommentit